Begeleiding bij scheiding in de klas

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is scheiding-edited.png
Begeleiden bij rouw en verlies in de klas na scheiding.
Het komt zoveel voor dat het lijkt dat scheiding normaal is.
Voor kinderen is dit absoluut niet het geval. Het is het begin van onzekerheid en er zijn heel veel gelijkenissen in de reacties van kinderen als bij overlijden.
De kinderen moeten gaan beseffen dat het echt zo is en wennen aan het blijvende karakter van de scheiding. Ook krijgen zij te maken met de veranderingen in de gezinsstructuur en de rolverschuivingen.
Als leerkracht ben je een van de eerste aanspreekpunten en ben jij belangrijk in het inzichtelijk houden hoe het kind zich ontwikkeld. Ook hier kunnen verschillende vragen door kinderen gesteld worden en ook hier rouwt het kind.
Als leerkracht, als mens heb jij ook je ervaringen en ideeën over scheiding. Hoe pak je dit aan?
De antwoorden op deze en vele andere vragen krijg je als team tijdens de ruim 2,5 uur durende training, gekoppeld aan theorie. Naast de impact die voelbaar wordt gemaakt, staan we stil bij de verschillende rollen die eenieder aangaat.
Ook krijgt het team inzicht in hoe kinderen per levensfase omgaan met verlies en welke rouwtaken zij tegenkomen in het leven na een verlies
Het team krijgt direct inzetbare informatie en inspiratie, waardoor iedereen op passende wijze de kinderen en ouders in de klas kan ondersteunen en begrenzen. Daarnaast leert iedereen zijn eigen emoties en reacties herkennen, waardoor je als docent in staat bent je gevoelens te parkeren en er echt kunt zijn voor de kinderen en ouders in je klas.

Voor meer informatie ben ik te bereiken op 06-31588891
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is De-schijf-van-vijf-in-rouw.png
Een trainingsdag vervliegt vaak sneller dan we willen. Om steeds opnieuw terug te kunnen pakken wat er besproken is, krijgt het team als bonus de schijf van vijf in rouw erbij. Een mooie tool waarbij de rouwtaken beschreven zijn en op welke wijze je deze vorm kan geven in de klas.

Datum/Tijd: In overleg.
Locatie: Op school
Teamgrootte: Maximaal 8 teamleden.