Oudercoaching


In mijn praktijk komen steeds vaker volwassenen. Mensen die het lastig vinden om alle ballen (ouder, werk, partner, vriend, verzorger) hoog te houden en hun eigen grenzen aan te geven. De onrust die hierbij ontstaat vloeit door naar het hele gezin.

Naast opvoedkundig advies, wat soms heel fijn kan zijn, help ik om meer inzichtelijk te krijgen in wat er in jouw leven speelt. Ook onderzoeken we hoe jouw eigen ontwikkeling, onzekerheden, angsten en oude pijnen kunnen zorgen voor onbalans in het leven en/of onzekerheid over de opvoeding.

Door samen aan het werk te gaan met behulp van materialen en gesprekken, ontstaan er inzichten die je direct kunt leren inzetten. Je krijgt meer grip op je leven. Hierdoor kun je steviger je grenzen bewaken en bewust kiezen voor jezelf, naast dat je ouder, partner of werknemer bent.

Ik coach heel graag, maar nooit te lang en ga altijd uit van de kracht dat je het ook zonder mij kan.  Tijdelijk loop ik met je mee om te ondersteunen en te begeleiden waar dit nodig is.
Denk ik dat jij alleen verder kunt dan laat ik je, in overleg, in alle vertrouwen weer los en vertrouw ik erop dat jij het zelf, samen met de mensen om je heen weer aankunt.