Wie ben ik

Hallo ik ben Martine Goeting en woon met mijn man en vier kinderen van 12-19 jaar in Huissen. Een stadje tussen Arnhem en Nijmegen, waar ik mijn eigen praktijk aan huis heb. Naast het werk in mijn praktijk werk ik als verpleegkundige/sociotherapeut in de jeugdpsychiatrie (Karakter) op de crisisafdeling voor jongeren van 12-18 jaar.

Als kind had ik al een groot rechtvaardigheidsgevoel en heb ik altijd willen weten wat de reden achter het gedrag van een persoon is.
Vanaf het moment dat ik zelf kinderen kreeg merkte ik dat het met mij net zo goed ging als met mijn ‘slechtste’ kind. Ook wel als het met een van mijn vier kinderen niet goed ging, voelde ik mij ook niet helemaal ontspannen.
Met vier kinderen hebben wij als ouders veel meegemaakt en geleerd. Ieder van onze kinderen, 2 jongens en 2 meisjes, heeft zo zijn eigen karakter en bijbehorend gedrag. Uiteenlopend van hoogbegaafd en hoog gevoelig, tot aan dyslexie en een sterk rechtvaardigheidsgevoel wat door de jaren heen thuis en op school soms voor lastige en ook veel mooie momenten heeft gezorgd.
Al deze ervaringen en mijn ervaringen als sociotherapeut/verpleegkundige op de crisisafdeling van de jeugdpsychiatrie (Karakter) neem ik mee tijdens coaching.

Het lijkt wel of er steeds meer kinderen met leerproblemen rondlopen.
Mijn mening is dat de kinderen hierin niet het probleem zijn, maar de manier waarop de lesstof aangeboden wordt op scholen en daardoor niet aansluit op de leerstijl van het kind. Het feit is wel dat kinderen hierin de dupe worden en zich onzeker, niet gezien en dom gaan voelen. Dit kan wat mij betreft anders. Neem een kijkje op De Kernvisie methode en je ontdekt hoe ik omga met kinderen die vastlopen op school.

Coaching betekent voor mij echt luisteren naar de kinderen en volwassenen die bij mij in de praktijk komen.
Ik zoek graag de verbinding om samen te onderzoeken naar wat maakt dat het tijdelijk niet zo lekker loopt?
Met aandacht voor jouw zijn en de kennis en kunde die ik als kinder- en jongerencoach en gezinsbehandelaar heb ga ik samen met jou, kind en/of ouder, op zoek naar wie jij bent en wat jij nodig hebt om de gebeurtenissen die nu spelen of in het verleden speelden beter aan te kunnen.

Als rouw- en verliestherapeut wil ik kinderen en ouders graag zoveel mogelijk handvatten geven om na een verlies verder te kunnen.
Verlies zit verweven in ons leven. Het is niet alleen een overlijden wat rouw met zich meebrengt. Een verhuizing, een scheiding, een ernstige ziekte met eventueel een overlijden als gevolg en nog veel meer oorzaken zorgen voor verlies en rouw.
Kinderen zijn nog volop in ontwikkeling, wat maakt dat zij in verschillende fasen van hun leven het rouwproces meerdere keren doorlopen. Iedere leeftijdsfase reageert anders op rouw. Door kinderen hierin te zien, te horen en te begeleiden leren zij hoe zij naast hun eigen ontwikkeling ook om kunnen gaan met het verlies wat zij al op jonge leeftijd ervaren hebben en hun hele leven met zich meenemen.
Ik heb zelf verschillende verliezen meegemaakt en vind het belangrijk dat hier open over gesproken kan worden, niet alleen met een arts of volwassene, maar ook met kinderen.
Als er geen openheid in verlies en rouw is zal de gedachten van een kind een eigen leven gaan leiden, waardoor verlieservaringen angstervaringen kunnen worden.
Wil je hier meer over lezen kijk dan op deze site bij: Kind, verlies en rouw

Mijn missie hierin is dan ook zoveel mogelijk ouders handvatten te geven om zelf hun kinderen te begeleiden in tijden van verlies en verdriet. Waardoor als er iets gebeurt in het leven, kinderen in een vertrouwde omgeving de uitleg en geborgenheid krijgen die zij dan nodig hebben.
Dit doe ik niet alleen in mijn praktijk ‘Martine Goeting Coaching, Training & Advies’. Ik kom namelijk ook graag voor workshops en informatieavonden naar scholen, waar ik met veel materiaal informatie geef hoe je als ouder of leerkracht kinderen kan ondersteunen in een verlieservaring.
Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn website voor scholen www.rouwbegeleidingopschool.nl

Ik coach heel graag, maar nooit te lang. Ik loop tijdelijk met jou of jullie kind mee om te ondersteunen en te begeleiden waar dit nodig is. Zo nodig ga ik ook mee naar school of kom ik aan huis.
Denk ik dat jij of je kind alleen verder kan dan laat ik je, in overleg, in alle vertrouwen weer los en vertrouw ik erop dat jullie het zelf, samen met de mensen om jullie heen weer aankunnen. 
Daarin ben ik open, eerlijk, kritisch en transparant.

Hartelijke groet, Martine Goeting
Bloemstraat 12
6851 CS Huissen
06-31588891