Coaching

‘Om hulp vragen betekend niet dat je opgeeft. Het betekend dat je weigert op te geven’.

Kindercoaching
We willen zo graag dat het goed gaat met onze kinderen, alleen hebben we daar niet altijd grip op. Hierdoor kunnen wij ons als ouders erg machteloos voelen.
Ik merkte altijd dat het met mij net zo goed ging als hoe het met mijn ‘slechtste’ kind ging. Ook wel als het met een van mijn vier kinderen niet goed ging, voelde ik mij ook niet helemaal ontspannen. Met vier kinderen in de leeftijd van nu 12 tot 19 jaar hebben wij als ouders veel meegemaakt. Ieder van onze kinderen, 2 jongens en 2 meisjes, heeft zo zijn eigen karakter en bijbehorend gedrag. Uiteenlopend van hoogbegaafd en hoog gevoelig, tot aan dyslexie en een sterk rechtvaardigheidsgevoel wat door de jaren heen voor lastige momenten heeft gezorgd, thuis en op school.

Martine Goeting Huissen Kindercoach Leerproblemen Dyslexie Rouwverwerking Overlijden Oudercoaching Coaching, Ik leer leren, Kernvisie methode

Het gedrag wat een kind laat zien heeft te maken met verschillende factoren: Hoe voelt het zich op school of in de klas? Heeft het vriendjes en vriendinnetjes? OF, heeft het kind een scheiding, verhuizing of ziekte in zijn omgeving meegemaakt, waardoor het kind zich tijdelijk minder veilig voelt.
Al deze gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat een kind zich in zichzelf terug trekt of juist veel meer aanwezig is dan normaal. Misschien laat het clownesk en ongepast gedrag zien of wordt het juist zonder aanleiding heel erg boos of begint het vanuit het niets te huilen.

Mijn visie is dat ieder kind vanuit zijn of haar kern goed is!!

Martine Goeting Huissen Kindercoach Leerproblemen Dyslexie Rouwverwerking Overlijden Oudercoaching Coaching, Ik leer leren, Kernvisie methode

Mijn missie sluit daarbij aan.
De vraag die ik mij altijd stel als een kind in mijn praktijk komt is: ‘Wat maakt dat dit kind zich op dit moment niet veilig voelt?
Op een speelse en creatieve wijze ga ik samen met het kind en waar nodig ook de ouders op zoek naar de kwaliteiten die het kind heeft, zoals humor, zelfstandig, behulpzaam, alert etc, om deze sterker te maken en in te leren zetten wanneer dit nodig is.

Martine Goeting Huissen Kindercoach Leerproblemen Dyslexie Rouwverwerking Overlijden Oudercoaching Coaching, Ik leer leren, Kernvisie methode

Een kind kan dit niet alleen en heeft zijn ouders/verzorgers, als veilige basis nodig. Als een kind verandert en de omgeving verandert niet mee, zal het uiteindelijk weer hetzelfde gedrag laten zien. Daarom vind ik het belangrijk dat ouders betrokken zijn bij het proces van het kind.


Oudercoaching
In mijn praktijk komen steeds vaker volwassenen die het lastig vinden om alle ballen (ouder, werk, partner, vriend, verzorger) hoog te houden en hun eigen grenzen aan te geven. De onrust die hierbij ontstaat vloeit door naar het hele gezin.
Naast opvoedkundig advies, wat soms heel fijn kan zijn, help ik om meer inzichten te krijgen in wat er in jouw leven speelt en hoe jouw eigen ontwikkeling, onzekerheden, angsten en oude pijnen kunnen zorgen voor onbalans in het leven en/of onzekerheid over de opvoeding.